Om SFK Estate Market Services

Från ett register skapad av nyfikenhet till fastighetsinformation online -

Stockholms Fastighetskalender under tre sekler!

När bokhandlare P.A. Huldberg år 1856 planerade den första utgåvan av Stockholms Fastighetskalender, då under namnet ”Ny adresskalender och Vägvisare inom hufvudstaden Stockholm”, fanns det mycket han inte kunde förställa sig. Att kalendern skulle leva och stå starkare än någonsin 150 år senare måste ha känts mycket osannolikt.

Staden Stockholms enorma tillväxt och förändrade utseende, med väldiga fastigheter och skyskrapor, med bilar, tunnelbana, tåg och flygplan, för att nu inte tala om Fastighetskalendern som söktjänst på Internet, var en helt omöjlig tanke.

Att detta även kunde leda till samhällsnyttiga tjänster som faktiskt räddar liv, kunde nog inte P.A. Huldberg tro heller.

2007 firade Stockholms Fastighetskalender 150-årsjubileum och vi fortsätter att utvecklas! Året 2015 tog vi ännu ett steg och är numera partners till Lantmäteriet.

Läs mer här om oss och vår historia…

 

Istappstelefonen

Är en kostnadsfri och samhällsnyttig tjänst för boende runt om i landet. Genom denna tjänst kan allmänheten ringa in och anmäla farligt hängande istappar och snömassor på våra gator och torg. När vi får in anmälan går en uppmaning automatiskt ut till rätt kontaktperson.

Att ansluta en fastighet kostar endast 275 kr/säsong. Avgiften täcker alla löpande kostnader per fastighet. Fastigheter anslutna till våra partners nedan är medlemmar kostnadsfritt.

Anmäl Storsäck

Otillåtna såkallade storsäckar har länge varit ett problem. De kan både innebära en brandrisk, miljörisk och skaderisk för boende runt om i Stockholm. Nu finns det en tjänst där allmänheten kostnadsfritt kan ringa in och anmäla storsäckar står otillåtet utplacerade.
Genom samma system som Istappstelefonen går en uppmaning ut till rätt kontaktperson, så att de kan åtgärda problemet så snart som möjligt.

Anmälstorsäck är ett samarbete mellan SFK Estate Market Services, Polisen och Stockholms Stad.

Partners

Skotta säkert

Vi samarbetar med Plåtslagarnas riksförbund ”Skottasäkert”. Tillsammans arbetar vi mot en säkrare arbetsmiljö för takarbetare samt säkrare gator och torg.

Lantmäteriet

Vi är partners till Lantmäteriet och kan därmed erbjuda våra kunder Lantmäteriets fastighetsdata.

Creditsafe

Genom ett nära samarbete med Creditsafe kan vi garantera dagsfärska kontaktuppgifter och fastighetsinformation.